Gemeente int dwangsom huisjesmelker niet

UTRECHT - De omstreden woningverhuurder Marcel van Hooijdonk hoeft geen dwangsom te betalen, hoewel hij te laat was met urgent achterstallig onderhoud aan een slagerij en woningen in de Nachtegaalstraat. Dat heeft wethouder Paulus Jansen gezegd in antwoord op vragen van het CDA.
Jansen zei dat sommige werkzaamheden buiten de schuld van Van Hooijdonk vertraging hebben opgelopen. Ook zou er meer tijd nodig zijn geweest voor verder overleg tussen huurders en verhuurder.
Het CDA in Utrecht wilde woningverhuurder Marcel van Hooijdonk een dwangsom opleggen van 15.000 euro. De partij had al eerder aan de bel getrokken omdat het gebouw in ermbarmelijke staat verkeerde. In het pand zit een slagerij gevestigd.
Van Hooijdonk zou het gebouw laten repareren in de periode dat de ondernemers op vakantie waren, maar dat gebeurde niet. Na protest van de huisjesmelker verschoof het college de deadline naar 1 december, maar daar ging de slagersfamilie niet mee akkoord. Daarop werd de termijn verplaatst naar 1 oktober.
Het CDA in Utrecht zegt niet blij te zijn met het antwoord van de wethouder. Volgens de partij laat de gemeente zich weer in de luren leggen door een huisjesmelker. Het CDA zegt de zaak Van Hooijdonk op de voet te blijven volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.