Vermeij en Duindam wethouders in Oudewater

OUDEWATER - Bert Vermeij en Bob Duindam gaan aan de slag als als wethouders in het nieuwe college van Oudewater. De gemeenteraad van Oudewater heeft ingestemd met hun benoeming.
Oudewater had een nieuw college nodig, nadat het vorige was gevallen na een aangenomen motie van wantrouwen. De wethouders Vermeij van De Onafhankelijken en De Regt van het CDA traden daarom af. De Onafhankelijken ruilden de christendemocraten daarna in voor VVD-D66.
Wethouder Vermeij keert nu terug in het college en D66'er Bob Duindam was eerder wethouder in Woerden. Hij stapte daar op vanwege een vertrouwensbreuk met zijn fractie
Het CDA - dat door de vorming van het nieuwe college buiten spel is komen te staan - uitte tijdens de bijeenkomst felle kritiek op de gang van zaken. "Oudewater is hier niets wijzer van geworden en Oudewater wordt hier niet beter van." De nieuwe wethouders kregen dan ook niet het vertrouwen van de partij.
De benoeming van Duindam, bijvoorbeeld, werd betiteld als een 'Romeinse overname'. Volgens het CDA heeft zijn benoeming "als doel een opmaat naar een samensmelting van Woerden en Oudewater".
Het CDA kreeg op haar beurt weer veel kritiek uit de coalitie. "Dit moest een mooie avond worden. Het is jammer dat u dit podium uitkiest", aldus Elly van Wijk van VVD/D66.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.