NS zet drastisch gewijzigd spoorboekje online

UTRECHT - Vrijwel iedere treinreiziger moet er komende winter rekening mee houden dat het nieuwe spoorboekje van de NS veranderingen met zich meebrengt. De nieuwe dienstregeling is sinds 12.00 uur op de website van het spoorbedrijf te bekijken.
Op zondag 11 december voegt de NS 150 treinen toe aan het dagelijkse rittenschema. Ook komen er meer rechtstreekse verbindingen tussen stations en worden wachttijden korter.

BETER AANSLUITEN

Zo krijgt Utrecht via Den Bosch een directe verbinding met Venlo. Tussen Breukelen en Amsterdam komen meer sprinters te rijden. Op station Utrecht Leidsche Rijn zullen vier treinen per uur stoppen, twee meer dan nu. Rond Amersfoort gaan de sprinters beter op de intercity's aansluiten, waardoor reizigers een kwartier winnen.
Toch zullen er ook reizigers zijn die de nadelen merken. De intercity tussen Den Haag en Eindhoven gaat over de hogesnelheidslijn rijden. Voor de meeste passagiers levert dat tijdwinst op, maar wie naar Dordrecht wil heeft daar weinig aan. De stad ligt niet aan de lijn. Ook de reis van Utrecht naar Almere en terug gaat langer duren. De NS verdubbelt het aantal intercity's tussen Almere en Schiphol naar vier per uur. Reizigers tussen Almere en Utrecht doen er in de nieuwe dienstregeling vijf minuten langer over.

GROEIEN

De NS spreekt van de meest ingrijpende wijzigingen sinds 2007. Die zijn volgens de spoorvervoerder nodig om het bedrijf verder te kunnen laten groeien. Het hoofdkantoor in Utrecht verwacht dat komend jaar per dag 20.000 nieuwe reizigers de trein zullen pakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.