RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden brengt statushouders onder in ziekenhuisvleugel

WOERDEN -

Het voormalige Regionaal Psychiatrisch Centrum in Woerden biedt vanaf december onderdak aan 52 Syrische mannen en vrouwen. De gemeente brengt de statushouders voor maximaal vijf jaar onder in de leegstaande vleugel van het Hofpoort Ziekenhuis.

Alle bewoners van het complex krijgen eenpersoonskamers. Er komen aparte afdelingen voor mannen en voor vrouwen. Een huismeester moet er op toezien dat alles goed verloopt en is aanspreekpunt voor omwonenden als er onverhoopt overlast ontstaat.


SAMENSTELLING

De samenstelling van de groep zal voortdurend wisselen. Zodra een statushouder een eigen woonruimte heeft gevonden, wordt de vrijgekomen kamer opgevuld.

De komst van de asielzoekers heeft de wachtlijst voor sociale woningen in Woerden onder druk gezet. De gemeente en woningcorporatie GroenWest werken nog aan nieuwbouwlocaties waar statushouders een vaste woonruimte kunnen krijgen.


MINDER VLUCHTELINGEN

Eerder deze maand werd bekend dat er voorlopig geen asielzoekerscentrum komt in het voormalige Campinagebouw. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft de ruimte niet nodig, omdat er minder vluchtelingen instromen dan verwacht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -