RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rijk en provincie werken aan bereikbaarheid Utrecht

PROVINCIE UTRECHT -

De provincie Utrecht slaat de handen ineen met het Rijk voor het programma Bereikbaarheid Utrecht. Het programma maakt deel uit van een breder plan van minister Schultz van Haegen voor het verkeer in met name West-Nederland.

Voor Utrecht gaat het concreet om de aansluiting Utrecht Science Park op de A28 en Laagraven op de A12. Verder wordt gewerkt aan slimme verkeersoplossingen die de doorstroom moeten verbeteren. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof laat weten dat daarbij niet alleen wordt gewerkt aan lange en middellangetermijn-, maar ook aan kortetermijnoplossingen.


400 MILJOEN

Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) trekt 400 miljoen euro extra uit voor een betere bereikbaarheid van de regio's Amsterdam en Rotterdam/Den Haag. Ook komt er 200 miljoen euro extra beschikbaar om de doorstroming van het verkeer tussen de haven in Rotterdam en Oost-Nederland en Duitsland te verbeteren.

Naast deze programma's loopt er al een onderzoek naar maatregelen voor betere doorstroming in Zuid-Nederland en wordt 50 miljoen euro gereserveerd voor de verbreding van de A4 ter hoogte van Leiden. Op andere plaatsen in Nederland, waaronder dus Utrecht, worden kleinschaligere projecten in het leven geroepen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -