Kort geding om ontruiming alFitrah

UTRECHT - Moskee alFitrah in Overvecht heeft maandag bij de rechter geprobeerd uitzetting uit het pand aan de Pahud de Mortangesdreef te voorkomen. De eigenaar had een kort geding aangespannen, vanwege een huurachterstand van 180.000 euro. De rechter doet 2 november uitspraak.
Projectontwikkelaar We Do Projects uit Culemborg wil dat alFitrah uit het pand wordt gezet. Ook moet de huurachterstand betaald worden. De projectontwikkelaar wil het pand nu leeg hebben om het "verder te ontwikkelen".
De advocaat van de moskee meent dat alFitra niet in gebreke is gebleven, vertelt verslaggeefster Caroline Geijsman, die bij de zitting aanwezig was. "Er was geen onwil in het betalen van de huur, maar men was in die periode in onderhandeling over koop van het pand", aldus de advocaat. Tijdens die onderhandelingen zou zijn afgesproken dat betaling in die periode niet nodig was.
GEïRRITEERD
De partijen in de rechtbank raakten zichtbaar geïrriteerd tijdens de behandeling. Er was veel onenigheid over hoe de onderhandelingen zijn verlopen.
Het kort geding stond eerst gepland op 20 september, maar de advocaat van de moskee probeerde de rechtbank te wraken. Dat lukte niet, maar de zaak liep wel vertraging op.

MIDDEN-OOSTEN

Eerder kwam de moskee negatief in het nieuws omdat er banden zouden zijn met omstreden organisaties in het Midden-Oosten. De gemeente kon
vinden in de giften van de moskee, maar het onderzoek loopt nog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.