Omstreden huisbaas Van Hooijdonk moet stoppen op Lomanlaan

UTRECHT - De omstreden woningverhuurder Marcel van Hooijdonk moet stoppen met zijn activiteiten op de Lomanlaan in Utrecht. Woningcorporatie Mitros gaat de verhuur van de 130 appartementen weer op zich nemen.
Volgens de gemeente is er sprake van "overbewoning en illegaal gebruik door kortdurende huisvesting van arbeidsmigranten". Ook zou Van Hooijdonk te veel huur vragen en was er ruzie over huurtoeslag.
Mitros zegt dat de samenwerking met Van Hooijdonk niet "heeft opgeleverd wat men ervan heeft verwacht". De huidige huurders die er legaal verblijven, waaronder een kinderdagverblijf en een stichting voor autistische studenten, kunnen gewoon blijven wonen aan de Lomanlaan.
De gemeente heeft ook op twee andere verhuurlocaties van Van Hooijdonk een inspectie uitgevoerd. Op de Händelstraat in de wijk Oog in Al verhuurt hij kamers terwijl daarvoor geen vergunning is.
Ook op de Zamenhofdreef in Overvecht houdt Van Hooijdonk zich niet aan de regels. Op beide locaties moet de huurbaas snel orde op zaken stellen, schrijft wethouder Paulus Jansen aan de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.