Provincie waarschuwt Regiotaxi Utrecht

UTRECHT/MAARSSEN - Vervoersbedrijf De Vier Gewesten, dat de Regiotaxi verzorgt in de stad Utrecht en Maarssen, heeft een officiële waarschuwing gekregen van de provincie. Het regent klachten over taxi's die te laat komen.
De teller staat nu op 394 klachten in oktober, terwijl er normaal gesproken maandelijks zo'n tachtig klachten binnenkomen. De Vier Gewesten verzorgt het regiovervoer sinds 1 oktober.
De vervoerder is contractueel gezien verplicht te voldoen aan prestatienormen. Omdat dat niet lukt heeft de provincie nu een brief gestuurd naar de vervoerder met daarin een officiële waarschuwing.

VERBETERING

"Wij willen toch zeker wel in deze maand verbetering zien", zegt provinciewoordvoerder Ron van Dopperen. Hij zegt verder dat De Vier Gewesten voldoende tijd heeft gehad om zich voor te bereiden op de klus.
De provincie wil niet zeggen wat de consequenties zijn als de vervoerder de zaken niet op orde krijgt. De Vier Gewesten nam per 1 oktober de Regiotaxi over van Transvision en contract loopt tot in het najaar van 2018.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.