Restauranteigenaar hit in Spanje na duik in Oudegracht

UTRECHT - Restaurant eLe Tapas aan de Utrechtse Oudegracht heeft in Spanje een kleine hype losgemaakt nadat het in een tv-uitzending op La Sexta te zien is geweest. In de Spaanse variant van 'Herrie in de keuken' is een temperamentvolle ruzie te volgen tussen de kok en de eigenaar van eLe Tapas.
Het programma toont beelden van kok Chicote die driftig de zaak uitbeent met de gitaar van eigenaar Fermin Miranda Caceres, om het instrument met een sierlijke boog de gracht in te gooien. Reden: het uitbundige gitaarspel en zang waar de baas zijn gasten graag iedere avond op trakteert, stoort de kok bij het koken. Fermin aarzelt in het filmpje geen moment en duikt vanaf de werf de gracht in om zijn geliefde instrument te redden.
Volgens de eigenaar heeft het optreden het restaurant geen windeieren gelegd. Twee weken geleden zat het Utrechtse restaurant in de uitzending en sindsdien komen de klanten uit heel Spanje. "Gran Canaria, Burgos, Madrid, Barcelona," somt Fermin op.

IMITATIE-FERMIN

De hype gaat zelfs zo ver dat in een ander programma op La Sexta onlangs een imitatie-Fermin te zien was, die luid zingend met een gitaar de studio komt binnenlopen. De Utrechtse restauranthouder vindt het allemaal prachtig: "Iedereen praat over mij en moet lachen."
Na de aanvaring met Chicote is de menukaart van eLe Tapas drastisch opgeknapt. Niet geheel verrassend: er is inmiddels ook een nieuwe kok.

Fermin speelt en zingt er weer lustig op los

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.