RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grootste LEGO-schip ter wereld in Jaarbeurs

1/6
UTRECHT - Tijdens de herfstvakantie is de Jaarbeurs omgetoverd tot het LEGO-walhalla van Nederland. Blikvanger tijdens de zestiende editie van LEGO-World is een schip van zeker een miljoen blokjes; het grootste LEGO-schip ter wereld.

Het schip van twaalf meter lang staat op naam van het Deense DFDS Seaways. De reder bouwde het naar aanleiding van de 150ste verjaardag van het bedrijf. Het schip is opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Geeke Hengst van DFDS vertelt dat iedere werknemer van de rederij een stukje heeft gebouwd. Die zijn verzameld en in Schotland in elkaar gezet. In totaal zijn er 900 manuren aan te pas gekomen.


REIS

Het schip heeft al een flinke reis door Europa gemaakt, voordat het in de Utrechtse Jaarbeurs aankwam. Van Schotland naar Denemarken, Noorwegen, Engeland en vandaar naar Nederland. Vorige week is het schip nog langs meerdere scholen in Nederland gegaan.


DOM

Verslaggever Peter Knieriem mocht voor opening van de beurs al een kijkje nemen. "Ik keek echt mijn ogen uit", zegt hij. "Toen ik binnenkwam stond er een prachtige Domtoren van LEGO-steentjes. En er staan allerlei Star Wars-figuren, allerlei dieren. Ik voel me echt weer een beetje kind."

Dat geldt ook voor LEGO-fanaat Peter Goes. Hij kreeg de bouwwoede weer te pakken toen hij ging meespelen met zijn kinderen. "Je bent burgemeester van je eigen stad. Je kunt zelf bepalen hoe je het neerzet." Hij bouwde ook mee aan de Dom van LEGO-steentjes. "Op kleine details is hij bijna op schaal nagebouwd."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -