80.000 euro kasgeld verduisterd bij TivoliVredenburg

UTRECHT - Een medewerker van TivoliVredenburg wordt ervan verdacht vorig jaar een bedrag van 80.000 euro uit de kas te hebben gestolen. De verdachte is vorige week gearresteerd.
Het muziekcentrum heeft in april aangifte gedaan van de verduistering. Vanwege het rechercheonderzoek kon dit niet eerder naar buiten worden gebracht, zegt TivoliVredenburg.
De verdachte is een man uit de omgeving van Utrecht, zegt het Openbaar Ministerie. Wat zijn functie precies was, wil het OM niet zeggen. Er zijn geen andere verdachten.

JAARCIJFERS

De verduistering vond plaats tussen januari en oktober 2015. Bij het opstellen van de jaarcijfers over 2015 werd ontdekt dat er iets mis was. TivoliVredenburg heeft toen meteen een forensisch accountant gevraagd om nader onderzoek te doen. Vervolgens is aangifte gedaan bij de politie. Ook werd de gemeente op de hoogte gesteld.
Medewerkers van TivoliVredenburg zijn dinsdag over de zaak geïnformeerd. Het onderzoek is nog niet volledig afgerond.

AANGESLAGEN

Directeur Frans Vreeke zegt dat de medewerker die verdacht wordt, is geschorst. Vreeke is aangeslagen door de zaak. "Het is heel akelig om te moeten constateren dat een medewerker waar je 2,5 á 3 jaar in goed vertrouwen mee hebt samengewerkt zoiets doet." De medewerker heeft volgens de directeur steeds kleine bedragen ontvreemd.
TivoliVredenburg heeft het toch al niet breed. Het is dan ook een bedrag dat het centrum niet kan missen, zegt Vreeke. "Wat heet: daar kunnen we geweldige dingen mee doen. Voorlopig ga ik er vanuit dat we alles kunnen terugvorderen op de dader. Anders zullen we het gat zelf moeten dichten."

AANPASSINGEN

Volgens TivoliVredenburg is na de ontdekking van de verduistering de organisatie tegen het licht gehouden en waar mogelijk aangescherpt. Het centrum was al bezig met de overgang op een volautomatisch kluissysteem. Ook is een campagne gestart om te stimuleren dat op andere manieren wordt betaald dan met contant geld.

Directeur Vreeke aangeslagen door de verduistering

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.