Zware avondspits door bar herfstweer

PROVINCIE UTRECHT - Het slechte weer, in combinatie met een flink aantal ongelukken, heeft tot een zeer drukke avondspits op de wegen in de provincie Utrecht. Landelijk was het de drukste avondspits in vijf jaar tijd en ook in de provincie Utrecht stonden lange files.
Vooral rond Utrecht en Amersfoort waren er verschillende pijnpunten. Op de A28 liep rond 17.00 uur de vertraging tussen Soesterberg en Nijkerk op tot 35 minuten vanwege een ongeluk bij Nijkerk. Tusen Soesterberg en knooppunt Rijnsweerd stond file door een eerder ongeluk.
Wie vanaf de A28 wil uitwijken over de Utrechtseweg kwam bedrogen uit: daar had het verkeer last van een gekantelde aanhanger.
A1, A2 EN A27
Op de A1 tussen Barneveld en Eembrugge stond 11 kilometer file en de andere kant op, tussen Blaricum en afslag Bunschoten 10 kilometer.
Verder liep het verkeer rond Utrecht op verschillende plaatsen vast op de A2 en de A27.

CODE GEEL

Het KNMI gaf eerder al
af vanwege het verwachte zware onweer.

SNELTRAM

Ook voor reizigers in het openbaar vervoer waren er problemen. De sneltram tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein lag in beide richtingen een tijdje plat door een wisselstoring. Reizigers moesten de bus nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.