"Woonboulevard heeft meer parkeerplekken nodig"

UTRECHT - Er moeten meer parkeerplaatsen komen bij de woonboulevard in Utrecht. Dat zeggen de ondernemers van het winkelgebied langs de A12. Dit jaar viert de woonboulevard zijn dertigste verjaardag en het gebied dijt nog steeds uit.
"Groot pluspunt van onze woonboulevard is dat er bij ons gratis geparkeerd kan worden en dat willen we graag zo houden", zegt bestuurslid van de Woonboulevard, Ralph van Dormaël. Hij wil het aantal parkeerplekken flink uitbreiden want het wordt steeds drukker.
"Het afgelopen jaar is de Ikea enorm uitgebreid. Daarvoor is een nieuwe toegangsweg aangelegd en die zal de komende maand geopend worden. Daar zijn we erg blij mee", zegt Van Dormaël. Dat betekent namelijk meer bezoekers.

BLAUWE KAART

Eerder dit jaar wilde het college van B en W nog betaald parkeren invoeren, maar daar waren de ondernemers fel op tegen. Ze
de strijd en parkeerders hoeven voortaan alleen een blauwe kaart achter het stuur te leggen. Daarmee wil het college voorkomen dat mensen die werken in de omgeving ook parkeren bij de woonboulevard.
De woonboulevard begon in 1986 met enkele winkels, waaronder een lederwinkel. Tegenwoordig zijn er meer dan zestig zaken op het gebied van keukens, badkamers, slaapkamers en woonkamers te vinden.

Woonboulevard Utrecht bestaat 30 jaar.
"Woonboulevard is de beste van Nederland"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.