Stichtse Vecht neemt bruggen onder handen

De Van Leerbrug in Vreeland en de karakteristieke Dorpsbrug in Loenen krijgen een flinke onderhoudsbeurt. Er wordt achterstallig schilderwerk uitgevoerd en de elektriciteitskabels en de motoren worden verbeterd.
Het is niet zo dat de bruggen op instorten staan, maar tijd voor een opknapbeurt is het wel. Zeker voor de Dorpsbrug in Loenen, zegt Hans van Kleef van de gemeente Stichtse Vecht. "Bij een inspectie in 2013 bleek de bekabeling verouderd. Om de brug de komende 25 jaar betrouwbaar te houden, moest dat worden verbeterd. Er was toen niet genoeg gemeentelijk budget voor, maar inmiddels wel."
De overlast voor het verkeer zal minimaal zijn, verwacht Van Kleef. Vrachtwagens mochten sowieso al niet over de Dorpsbrug, automobilisten de komende tijd ook niet. "Maar de volgende brug is maar 300 meter verderop, dus ze hoeven maar een klein stukje om te rijden. En voetgangers en fietsers kunnen er tijdens de werkzaamheden gewoon langs."
De werkzaamheden duren zes weken; volgend jaar is er een nieuwe ronde van drie weken. Wie meer wil weten kan woensdagavond terecht op een informatieavond in dorpshuis het Web in Loenen aan de Vecht, van 19.00 tot 21.00 uur.

Een gesprek met Hans van Kleef van de gemeente

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.