Veenendaal verlaagt eigen bijdrage Wmo

VEENENDAAL - In Veenendaal wil het college van B en W de eigen bijdrage voor de gemeentelijke Wmo-voorzieningen verlagen van 15 procent naar 8 procent. De gemeente wil ook af van de eigen bijdrage voor minima.
De komende tijd onderzoekt Veenendaal hoe de eigen bijdrage voor inwoners met het laagste inkomen gewijzigd kan worden. De verlaging van het percentage heeft ook gevolgen voor de midden- en hogere inkomens. Door het plan stijgt hun eigen bijdrage minder snel.
Het college van Veenendaal wil ook de eigen bijdrage voor de regiotaxi afschaffen. Zo ontstaat er meer gelijkheid met de inwoners zonder Wmo die met het openbaar vervoer reizen.
De verlaging komt na een onderzoek van de gemeente en adviezen van het Wmo-forum en de raadscommissie. Eerder dit jaar werd ook bekend dat de gemeente vorig jaar 4,5 miljoen euro overhield op uitgaven aan de Wmo.
Overigens staan de wijzigingen in Veenendaal niet op zichzelf. Vorige maand maakte het kabinet bekend dat de eigen bijdrage in de Wmo wordt verlaagd. Het kabinet trekt hier 50 miljoen euro voor uit.
Volgende maand praat de gemeenteraad van Veenendaal over het voorstel van het college.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.