Zorginstellingen Warande onder toezicht

HOUTEN/BILTHOVEN - Opnieuw staan twee vestigingen van zorginstelling Warande onder toezicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft sinds eind augustus wooncentra De Loericker Stee in Houten en Schutsmantel in Bilthoven onder intensief vervolgtoezicht gesteld.
Volgens de inspectie voldoet de zorg in de wooncentra niet aan de eisen. De twee locaties zijn daarom in categorie 1 op de lijst geplaatst. Dit houdt in dat de organisatie meerdere en onaangekondigde bezoeken van de IGZ krijgt.
In De Loericker Stee zijn onder meer de zorgdossiers niet op orde en schort het aan de veiligheid rondom medicijnen. Ook heeft de inspectie kritiek op de regels rondom vrijheidsbeperkende maatregelen, meldt de zorgorganisatie in een verklaring. Bij Schutsmantel is er kritiek op het maken van correcte afspraken met huisartsen en apotheken.

ZWAARDERE ZORG

Warande betreurt de plaatsing onder toezicht, maar erkent dat er problemen zijn. "Wij zijn volop aan de slag met verbeteringen", laat de zorginstelling in een schriftelijke reactie weten. Volgens Warande is de zorg in de twee vestigingen de afgelopen jaren veel zwaarder geworden omdat bewoners zwaardere zorg nodig hebben.
Inmiddels zou de zorginstelling een aantal belangrijke punten hebben opgelost. "We werken er heel hard aan dat we eind 2016 weer volledig aan de eisen voldoen."

PROBLEMEN

Eerder waren er ook al problemen bij
, toen ging het om verzorgingshuis Huize Valckenbosch in Zeist en verpleeghuis Leendert Meeshuis in Bilthoven. Volgens de IGZ werkten de twee locaties toen niet goed met patiëntendossiers. Bij Huize Valckenbosch was de omgang met geneesmiddelen een punt van zorg.
De locaties staan nu niet meer onder toezicht, maar worden nog wel gecontroleerd vanwege het intensief vervolgtoezicht bij De Loericker Stee en Schutsmantel.

Zorginstellingen Warande onder toezicht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.