RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lat ligt hoog voor regiotaxi

PROVINCIE UTRECHT -

De maatregelen om het regiotaxivervoer in Utrecht op orde te brengen, beginnen effect te sorteren, maar de kwaliteit is nog niet op het gewenste niveau. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Kees Diepeveen in antwoord op vragen van de PvdA.

De Vier Gewesten (DVG) verzorgt sinds 1 oktober het vervoer in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht en kreeg maandag een tik op de vingers van de provincie. Het regent klachten over taxi's van DVG die te laat komen.

Het bedrijf heeft 60 dagen de tijd gekregen om de dienstverlening stapsgewijs op orde te brengen. Beide gemeenten en de provincie houden samen op dagelijkse basis in de gaten of het bedrijf aan de gestelde eisen voldoet. Sinds vorige week vrijdag is dat iedere dag gelukt, behalve afgeliopen zondag, schrijft Diepeveen.


STAPPENPLAN

Volgens de afpraken moet DVG eerst vijftien dagen lang 80% van alle ritten op tijd uitvoeren. In de volgende vijftiendaagse periode moet dat 90% zijn en de maand daarna 95%.

DVG heeft volgens Diepeveen zelf al maatregelen genomen, zoals de inzet van meer voertuigen en
chauffeurs. Voor het einde van volgende week is er een nieuw overleg tussen de betrokken wethouders, de gedeputeerde en de directie van DVG.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -