RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA Utrecht bezorgd over verkeerssituatie 't Goylaan

1/4
UTRECHT -

Het CDA in Utrecht vreest dat het de komende tijd veel drukker wordt in de straten rondom 't Goylaan. De straat is heringericht als onderdeel van het plan om het autoverkeer in de binnenstad te ontmoedigen.

Nu de straat in Hoograven zo goed als af is, blijkt volgens het CDA dat er te weinig ruimte is voor al het verkeer. Daardoor rijden sommige automobilisten over de busbaan of over het gras. De partij vreest dat het verkeer ook zal uitwijken naar omliggende straten.


VASTSTAAND VERKEER

"We zijn heel erg bezorgd over de straten in de omgeving van 't Goylaan", zegt raadslid Sander van Waveren. "Als die niet genoeg auto's kwijt kunnen, maar straks ook op andere straten waar een stadsboulevard wordt aangelegd, dan komt het verkeer vast te staan in de kleinere straten. Voor je het weet staan er dan in de ochtend- en avondspits hele wijken vast."

Het CDA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De partij hoopt ook dat de gemeente wat doet aan de onduidelijke situatie rond de Julianaweg. Volgens het raadslid leidt de verkeerssituatie daar tot onduidelijkheid. Hij hoopt dat de gemeente lering trekt uit de situatie en dit meeneemt bij de aanleg van een volgende stadsboulevard.


STADSBOULEVARD

Deze zomer werd 't Goylaan aangepakt als onderdeel van het plan om het autoverkeer in de binnenstad van Utrecht te ontmoedigen. Zo werd de vierbaansweg teruggebracht naar twee banen en is er een groenstrook in het midden aangelegd. Met die maatregelen wilde de gemeente de buurt leefbaarder maken en het autoverkeer in de stad terugdringen.

Oppositiepartijen in de stad hadden eerder veel kritiek op de maatregel. Zij vrezen samen met veel ondernemers dat de stad er minder aantrekkelijk door wordt. Er werden zelfs Kamervragen gesteld door het CDA.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -