Cliëntenraad Warande geschokt over toezicht IGZ

UTRECHTSE HEUVELRUG - De cliëntenraad van zorginstelling Warande is geschrokken dat twee locaties onder toezicht staan. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft wooncentra De Loericker Stee in Houten en Schutsmantel in Bilthoven onder intensief vervolgtoezicht gesteld.
Volgens de Inspectie voldoet de zorg in de instellingen niet aan de eisen. Zorgdossiers zouden niet op orde zijn en er wordt niet zorgvuldig met de administratie van medicijnen omgegaan.

VEILIGHEID

De cliëntenraad weet van de problemen, maar vindt dat de Inspectie te hard is in haar oordeel. "Bij de medicatieveiligheid moeten alle lijsten exact worden bijgehouden. Dat gebeurt soms pas achteraf of soms wordt het zelfs vergeten", reageert Nel Zuur van de cliëntenraad.
"Zoals in elke organisatie kunnen er dingetjes verbeterd worden, maar in z'n algemeenheid zijn mensen tevreden over de inzet, warmte en de zorg die gegeven wordt."
Vorig jaar stonden twee andere locaties van Warande onder verscherpt toezicht. Dat toezicht is inmiddels opgeheven. Wel houdt de Inspectie daar nog een oogje in het zeil.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.