Oud-student Herman Brood Academie 's werelds beste dj

UTRECHT - Martin Garrix is afgelopen nacht in Amsterdam uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. De twintigjarige oud-student van de Utrechtse Herman Brood Academie voert de DJ MAG Top 100 aan.
Garrix, een alter ego van Martijn Garritsen uit Amstelveen, stond vorig jaar nog op de derde plek van de lijst die wordt samengesteld door het publiek. Tiësto en Armin van Buuren stonden vaak op één. Die staan nog wel in de top vijf. Ook de Veenendaalse dj's Nicky Romero en Headhunterz staan op de lijst, maar wel een stuk lager dan in voorgaande jaren.
De Amstelvener is sinds zijn vijftiende actief als producer. Hij tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste platencontract en brak als student aan de Herman Brood Academie in 2013 internationaal door met de hit Animals, die bijna een miljard keer op YouTube is bekeken.

MILJOEN MENSEN

De DJ MAG Top 100 werd dit jaar voor de twintigste keer samengesteld en met Garrix staat voor de elfde keer een Nederlander op plek één. Meer dan een miljoen mensen brachten een stem uit, volgens
veel te weinig om tot een goed oordeel te komen.
Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival, een onderdeel van het toonaangevende Amsterdam Dance Event (ADE). Daarvoor zijn meer dan 200.000 mensen uit de hele wereld naar de hoofdstad gekomen.
De Herman Brood Academie in Utrecht is een opleiding voor jongeren die het willen gaan maken in de muziekindustrie. De school in Kanaleneiland heeft al veel beroemde artiesten voortgebracht, zoals rapper Mr. Polska, popzanger Nielson en zanger-rapper Brownie Dutch.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.