Reuzenvangst illegaal vuurwerk: verdachten uit Vianen en Nieuwegein

Dozen vol vuurwerk staan in Duitse bunkers klaar voor Nederland.
Dozen vol vuurwerk staan in Duitse bunkers klaar voor Nederland. © Functioneel Parket Amsterdam (Via NOS)
NIEUWEGEIN - De drie verdachten die zijn aangehouden vanwege de vondst van een zeer grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in Duitsland komen uit de regio Utrecht. Twee verdachten komen uit Vianen, één komt uit Nieuwegein.
In Kleef, net over de grens bij Nijmegen, troffen agenten 40.000 kilo vuurwerk aan, onder meer mortierbormmen en Cobra's. De explosieven lagen in drie bunkers. In een opslagloods in Hei- en Boeicop in Zuid-Holland werd nog eens 2500 kilo gevonden.
De drie mannen worden ervan beschuldigd de beheerders te zijn van de loodsen. Zij worden vrijdag voorgeleid en horen dan of zij langer vast blijven zitten.

REUZENVANGST

De vuurwerkvondst mag met recht een grote worden genoemd: vorig jaar onderschepte de politie in totaal 50.000 kilo illegaal vuurwerk. Nu werd er dus 40.000 kilo in beslag genomen in één actie.
De politie denkt dat het Duitse vuurwerk voor Nederlandse particulieren was bedoeld. Die konden het vuurwerk vermoedelijk kopen in een restaurant vlak over de Nederlandse grens.
De verkoper reed vermoedelijk met de auto van de kopers naar de bunker, laadde daar de wagen vol en leverde vervolgens de auto met het vuurwerk weer bij de klant af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.