Volkswagenimporteur Pon schikt met justitie

LEUSDEN - Volkswagenimporteur Pon in Leusden heeft voor 12 miljoen euro strafvervolging afgekocht in één van de grootste corruptieaffaires ooit bij politie en defensie. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in De Telegraaf.
Het bedrijf betaalt de schikking omdat het zich schuldig heeft gemaakt aan het fêteren van ambtenaren. Ze kregen snoepreisjes en allerlei kortingen op nieuwe auto's om een deal te sluiten. De acht medewerkers die hiervan verdacht worden, zijn inmiddels ontslagen en zullen zich waarschijnlijk moeten verantwoorden.
Volgens De Telegraaf schikt de autohandelaar omdat het nog kans wil maken op de lucratieve aanbesteding van surveillanceauto's bij de politie. Een strafzaak maakt dat erg lastig.
Justitie buigt zich nog over het corruptiedossier. Het gaat dan niet alleen om de ex-medewerkers van Pon, maar ook om zo'n 32 werknemers van leasemaatschappijen en autofabrikanten die bij het omkoopschandaal betrokken zijn. Een deel van hen zegt dat hun leidinggevenden ervan af hebben geweten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.