Geen schadevergoeding voor stiekem opnemen telefoontje met raadslid

IJSSELSTEIN - Een journalist van huis-aan-huis krant Zenderstreeknieuws in IJsselstein hoeft geen schadevergoeding te betalen voor het stiekem opnemen van een telefoongesprek met een raadslid. Dat heeft de rechter geoordeeld in een civiele procedure. De journalist wordt waarschijnlijk nog wel strafrechtelijk vervolgd voor het opnemen van het telefoontje.
In het gesprek deed toenmalig raadslid Robbert Leutscher uitspraken over wie er mogelijk waarnemend burgemeester van IJsselstein zou worden. Dat leidde tot klachten over het lekken van informatie waarna het raadslid van Liberaal Democraten IJsselstein zich terugtrok uit de raad.
Leutscher wilde een schadevergoeding hebben van de journalist. De rechtbank vindt het maatschappelijk belang van het opnemen van het telefoontje echter belangrijker en wijst de claim van het ex-raadslid af.
Het gerechtshof in Arnhem oordeelde in een eerdere rechtszaak over deze zaak dat de journalist strafrechtelijk door het openbaar ministerie Midden-Nederland moet worden vervolgd voor het opnemen van het gesprek. Die zaak moet nog dienen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.