Utrechtse voetballers mogen kunstgras mijden

UTRECHT - Utrechtse voetballers mogen zelf beslissen of ze willen spelen op kunstgrasvelden met de omstreden rubberkorrels. Dat hebben de voetbalclubs en de gemeente donderdagavond gezamenlijk besloten.
De afspraak geldt zowel bij het gebruik van een veld van de eigen vereniging als tijdens het spelen van uitwedstrijden. En bij jeugdwedstrijden zijn de clubs vrij om uit wijken naar een ander veld op het sportpark of elders in de buurt.
De Utrechtse club Kampong is blij met de opstelling van de gemeente, maar wordt wel in een lastige situatie gebracht. De club heeft namelijk geen uitwijkmogelijkheden.
De club heeft velden met zowel gras als kunstgras en maar één kunstgrasveld heeft de omstreden korrels. Maar Kampong heeft alle velden vrijwel helemaal volgeboekt en ook clubs in de buurt hebben geen ruimte meer.
De Utrechtse club heeft van de gemeente te horen gekregen dat volgend jaar het kunstgrasveld met de omstreden rubberkorrels wordt vervangen. Dat gebeurt vermoedelijk tijdens de zomerstop.
De discussie over het mogelijke gevaar van de rubberen korrels ontstond na een uitzending erover in het programma Zembla.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.