Lange files A2 na auto door middenberm

UTRECHT - Op de A2 van Amsterdam naar Utrecht is vrijdagochtend bij Nieuwer ter Aa een auto door de middenberm geschoten en op tegenliggers gebotst. Niemand raakte gewond, zegt de politie. Het incident zorgde wel voor erg veel vertraging voor het overige verkeer.
De auto werd door een vrachtwagen aangetikt en reed daardoor dwars door de middenberm, zegt de politie. Aan de andere kant van de snelweg botste de wagen tegen een andere auto, waardoor een kleine kettingbotsing ontstond. Daardoor raakten nog eens vier auto's betrokken.
De politie is op zoek naar de vrachtwagen die het ongeluk veroorzaakte. Die is doorgereden. Mogelijk heeft de chauffeur niet eens doorgehad dat hij betrokken is bij een ongeluk. Waarom de auto werd aangetikt is onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met het weer: het was erg mistig op de snelweg.
Door het ongeluk gingen vier van de vijf rijstroken dicht en liep de vertraging op tot anderhalf uur. Rond 07.30 uur gingen de rijstroken weer open en namen de files snel af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.