"Steeds meer mensen kopen een sportfiets"

UTRECHT - Een rondje trappen op een mountainbike of wielrenfiets, steeds meer mensen doen het. De sportieve fietser kan de komende dagen z'n hart ophalen in de Utrechtse Jaarbeurs. Op de beurs 'Bike Motion Benelux' zijn de nieuwste fietsen en snufjes te zien op sportief-fietsgebied.
Zeker 850.000 Nederlanders maken regelmatig gebruik van een racefiets of mountainbike. Tot grote vreugde van organisator Colin Robaard. "Er zijn steeds meer mensen die een sportfiets kopen en dat merken we in de bezoekersaantallen voor deze beurs". Dit weekeinde worden er in totaal zo'n 32.000 bezoekers verwacht.

GRAVELBIKE

Joost Posthoff is één van hen. Hij is een beginnende ondernemer in fietskleding en heeft grote dromen voor zijn eigen onderneming. "Ik kijk nu naar een nieuwe fiets, maar ik hoop de komende jaren zelf als ondernemer op deze Utrechtse beurs te staan". Joost is op zoek naar een fiets tussen een racefiets en een mountainbike in: de gravelbike. "Dat is eigenlijk de fiets die ik voor bijna alle tochtjes kan gebruiken", aldus Joost.
"Veel mensen komen hier om nieuwe modellen te bekijken", weet organisator Robaard. Als de deur om tien uur in de ochtend opengaat, staat er dan ook al een rij mensen te wachten. De grote merken zijn met enorme stands vertegenwoordigd, maar ook kleine ondernemingen vinden een plek op de beurs, die nog tot en met maandag duurt.

TIENDUIZEND EURO

Joost staat zich intussen te verlekkeren aan de echte topmodellen. Ze worden met de hand gebouwd voor één eigenaar. "Prachtig, prachtig", mompelt Joost. Maar met een gemiddelde prijs die boven de tienduizend euro ligt, is het voor hem niet meteen een keuze. "Gelukkig is er voor elke beurs wel een fiets te vinden", zegt Robaard. "Maar op deze beurs hopen we vooral het publiek te informeren over de mogelijkheden die er op fietsgebied zijn."

"Steeds meer mensen kopen een sportfiets"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.