RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Seumeren legt voorzittershamer De Meern neer

UTRECHT - Frans van Seumeren stopt als voorzitter van De Meern. Dat laat hij weten in een open brief op de website van de Utrechtse club.

Van Seumeren vond het de afgelopen tijd lastig om zijn verschillende werkzaamheden te combineren met het voorzitterschap bij De Meern. "Ik vond dat ik als voorzitter te weinig tijd aan de club kon besteden omdat mijn tijd opgeslokt wordt door mijn andere bedrijven en FC Utrecht."

Daarnaast voelde Van Seumeren de laatste tijd steeds minder steun vanuit de club. De beslissing van Van Seumeren om zijn functie neer te leggen kwam in een stroomversnelling na reacties op een interview in het Algemeen Dagblad. Daarin werd gezegd dat De Meern, volgens Van Seumeren, lui is.

"Geheel ten onrechte, het enige wat ik aangegeven heb is dat ik vond dat er meer sponsors bij dienden te komen zodat, wanneer ik weg zou vallen, de club verder zou kunnen. Nooit heb ik vrijwilligers of andere leden beschadigd, ik ben juist apetrots op ze. Toch heeft de ongenuanceerde reactie van sommigen mij zeer gedaan en heb ik besloten om er, wat ik al van plan was, definitief mee te stoppen, zowel als voorzitter als hoofdsponsor."


PLICHTSGEVOEL

Van Seumeren was sinds 2004 voorzitter van de club die momenteel uitkomt in de hoofdklasse A. "De overweging om dit te doen was hoofdzakelijk ingegeven uit plichtsgevoel. Ik vond dat het tijd werd om iets aan de club terug te geven. V.V. De Meern is de club waar ik als jochie van 7 jaar lid werd en jarenlang gevoetbald heb."

Van Seumeren is trots op zijn tijd als voorzitter. "Ik kijk met veel voldoening terug op de afgelopen 15 jaar. Er is veel bereikt. Van een modale dorpsclub is De Meern uitgegroeid tot een van de grootste clubs van Nederland met een prachtig sportpark," besluit Van Seumeren zijn open brief.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.