OM: hoger beroep 'Monster van Leersum'

LEERSUM - Het Openbaar Ministerie neemt geen genoegen met de straf die het 'Monster van Leersum' heeft gekregen voor het jarenlang belagen van zijn buren.
De rechter in Utrecht oordeelde vorige maand dat de 77-jarige Rudolf R. uit Leersum alleen een schadevergoeding moet betalen. Daarnaast kreeg hij een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar.
Het OM vindt dat de voorwaardelijke straf geen recht doet aan de grote inbreuk die Rudolf R. heeft gemaakt en gaat daarom in hoger beroep.

STRAF

Rudolf R. kreeg in oktober te horen dat hij een schadevergoeding van 2.500 euro en een oude boete van 4.500 euro moet betalen. De rechter gaf hem verder een voorwaardelijke celstraf van een maand, met een proeftijd van drie jaar. Die straf viel lager uit dan justitie had geëist. Die wilde de bejaarde man ruim acht maanden achter de tralies en 10.000 euro aan boetes.
'Het Monster van Leersum' leefde jarenlang in onmin met zijn buren. Hij maakte hen het leven de afgelopen tien jaar zuur, onder meer door het vernielen van eigendommen. Daarvoor werd hij meerdere keren veroordeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.