Toekomst Utrechtse hondencrèche Happy Roedel onzeker

UTRECHT/LEIDSCHE RIJN - Het doek dreigt te vallen voor de populaire hondendagopvang Happy Roedel in Leidsche Rijn.
Het huurcontract van het bedrijf loopt in 2018 af en de gemeente wil er dan gaan bouwen. Eigenares Linda ten Wolde zoekt al jaren naar geschikte locaties, maar alle alternatieven zijn tot nu toe afgewezen.

BLAFFEN

Een van de voorwaarden is dat de opvang niet in een woonwijk mag zitten. "Dat maakt het lastig, want we zitten hier in stedelijk gebied. Wij zijn een hondenbedrijf en honden blaffen nou eenmaal", aldus de eigenares
In februari 2018 moet de dagopvang weg van de huidige locatie. Happy Roedel heeft driehonderd klanten en ook die zitten straks met de handen in haar als de opvang verdwijnt.

PUPPY

"Mijn hond kwam hier al als puppy", zegt een van de baasjes. "Ze kennen hem hier van haver tot gort. Er is geen andere opvang die zo goed met hem kan omgaan."
Eigenares Ten Wolde laat het er niet bij zitten. Ze overweegt handtekeningen te verzamelen en aan te kloppen bij de gemeenteraad.

REACTIE GEMEENTE

De gemeente Utrecht stelt dat de eigenaresse alle ruimte en kansen heeft om in Utrecht of omgeving een vervangende locatie te vinden voor het voortzetten van haar bedrijf. Bovendien vindt de stad dat een locatie voor een bedrijf en het zoeken van een kavel "primair de verantwoordelijkheid is van elke ondernemer".
De gemeente denkt verder graag mee met de eigenaresse van Happy Roedel en heeft dat naar eigen zeggen ook in raad en daad laten zien.

Reportage over de verhuisstress van Happy Roedel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.