Zorginstelling Beweging 3.0 onder verscherpt toezicht

AMERSFOORT - Zorginstelling Beweging 3.0 in Amersfoort komt onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. IGZ zegt dat cliënten gevaar lopen omdat de zorg niet aan alle normen voldoet.
Beweging 3.0 biedt op ruim 20 locaties thuiszorg, revalidatie, verzorging en verpleging. Volgens de inspectie heeft de instelling niet genoeg medewerkers om op alle locaties goede en veilige zorg te bieden. IGZ heeft onder meer rapporten opgesteld over psychogeriatrisch centrum Lisidunahof in Leusden, de woonzorgcentra De Lichtenberg en Nijenstede in Amersfoort en Sint Joseph in Achterveld en verpleeghuis St Elisabeth in Amersfoort.
Volgens IGZ is Beweging 3.0 de afgelopen jaren meerdere keren gemaand om de organisatie te verbeteren. In de zomer kwam uit inspectiebezoeken naar voren dat het behalve aan normen van veiligheid en kwaliteit ook schort aan wat de instelling leert van incidentmeldingen. Beweging 3.0 moet de zorg binnen acht maanden op orde krijgen, stelt de inspectie. IGZ zal de komende tijd bezoeken afleggen en die niet altijd van tevoren aankondigen.
De zorginstelling heeft inmiddels een verbeterplan aangekondigd. "Als Beweging 3.0 iets geleerd heeft van de afgelopen twee jaar, is het dat de zorg voor de cliënten voorop moet staan", zegt bestuurder Ageeth Ouwehand in een openbare verklaring. "De nieuwe koers is volledig daarop afgestemd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.