510 tijdelijke huurstudio's in Leidsche Rijn

UTRECHT - Naast zeven Skaeve Huse voor overlastplegers bouwen Mitros en Portaal 510 tijdelijke huurwoningen in het Utrechtse Leidsche Rijn.
De woningen komen te staan in het braakliggende gebied Overtuin tussen de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Rond de zomer van 2017 moeten ze klaar zijn.
Mitros en Portaal verzorgen de verhuur en het beheer. De tijdelijke studio's worden kant en klaar geleverd. Ze zijn bedoeld voor jongeren, studenten, statushouders en mensen die de maatschappelijke opvang verlaten.
De woningen zijn 21 vierkante meter groot, gestoffeerd en volledig zelfstandig (eigen keuken en sanitair). De studio's zijn verdeeld over vier blokken, hebben elk vijf woonlagen en een lift. Ze staan rond een groen binnenterrein met een gebouw voor een beheerkantoortje, ontmoetingsruimte en wasruimte. De woningen zijn geïsoleerd volgens energielabel A. De huurprijs wordt circa 455 euro exclusief servicekosten.
De komst van Skaeve Huse, waarover al jaren wordt gesproken, is nieuw voor Utrecht. Zij zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een prikkelarme woonomgeving. De bewoners krijgen intensieve begeleiding. Naast de zeven Skaeve Huse komt er een achtste woning voor de begeleiders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.