RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mogelijk compleet nieuwe Rijnbrug

RHENEN -

De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren heeft z'n langste tijd gehad en wordt mogelijk bijna volledig vervangen. Dat blijkt uit een brief van gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof aan de Statenleden van de provincie Utrecht.

Omdat er dagelijks lange files voor de brug staan, ligt er op dit moment ook een plan om de brug te verbreden met een wisselstrook, maar dit blijkt technisch lastiger dan gedacht. Het volledig vernieuwen van de brug zou daarom de beste optie zijn, zowel qua kosten als de verkeershinder die de werkzaamheden met zich meebrengen.

De huidige brug is inmiddels zestig jaar. Bij nieuwbouw blijven alleen de bestaande pilaren overeind. Het vervangen zou volgens de provincie in delen kunnen gebeuren, waardoor het verkeer er gebruik van kan blijven maken.


SCEPSIS

De lokale CDA is sceptisch over de nieuwe plannen. Ze zijn bang voor lang uitstel door het extra werk, terwijl de verkeersproblemen rond de Rijnbrug steeds meer toenemen. Dat komt onder meer door de panda's die naar Ouwehands komen volgend jaar.

Daarnaast is de christelijke partij bang dat het de gemeente Rhenen ook extra geld gaat kosten. "De provincie Utrecht is niet zo goed bij kas en Gelderland mag niet zoveel meer uitgeven van het Rijk. Dus zullen ze ook wel bij ons in Rhenen aankloppen. We moeten al fors bijdragen om de aansluitingen naar de brug aan te passen."

De SGP in de provincie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de Rijnbrug. De partij is verbijsterd via de media te moeten horen dat de aanleg van een wisselstrook voor problemen zorgt.

Overigens overleggen de provincies Utrecht en Gelderland binnenkort met de betrokken gemeentes en met Rijkswaterstaat over het vernieuwen van de Rijnbrug en over de kosten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -