Montfoortse hartjesverkeersbord is succes

MONTFOORT - Als automobilist moet je veel verkeersborden in de gaten houden, maar als het aan drie moeders uit Montfoort ligt komt er daar nog eentje bij. Zij ontwierpen twee jaar geleden een hartjesbord en plaatsten dit in hun straat.
Veilig Verkeer Nederland (VVN) vond de borden een goed plan en neemt het initiatief nu over. De initiatiefnemers zijn daarom supertrots. "We hebben lang met VVN gepraat, maar dat het er nu van komt is natuurlijk prachtig", zegt Nynke van Kortenhof.
Nadat het zoontje van Nynke twee jaar geleden werd aangereden, zette ze een blog op Facebook. Na de vele reacties besloot zij samen met twee andere moeders de verkeersborden te maken.
De borden zijn ontworpen door Christel Boumans: "Het hartje staat voor de hartjes van de kinderen op de fietsen. De twee kleine poppetjes onderin staan voor een jongen en een meisje. Door de opmerkelijke vorm van het verkeersbord hopen we dat de automobilist toch meer afremt in de woonwijk."

HARTJE

Juist die opmerkelijke vorm is het succes volgens Veilig Verkeer Nederland. "Het bord is niet als de borden die we al kennen. Het blijkt dat juist dat ervoor zorgt dat de automobilisten ook echt afremmen in de straten waar ze staan."
Ook al is de vorm opmerkelijk, bang voor verwarring bij bestuurders is de organisatie niet. "Het bord staat in woonwijken waar sowieso al 30 gereden moet worden en is simpel en helder van vorm."
Veilig Verkeer Nederland is op dit moment in gesprek met twee gemeentes om daar een proef met de borden te beginnen. Welke gemeenten dit zijn, willen zij nog niet vertellen.

Montfoortse moeders blij met succes hartjesverkeersbord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.