"Schakel intermediair in bij financiering moskeeën"

IJSSSELSTEIN/UTRECHT - De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) in IJsselstein wil intermediairs inschakelen om meer problemen met geldstromen van moskeeën te voorkomen.
Donderdag praat de raad met ministers over de situatie bij de alFitrah-moskee. Die ontving geld van een instantie die terreurorganisatie Al-Qaida zou steunen. De Raad van Moskeeën zegt dat moskeebestuurders extra hulp van intermediairs nodig hebben.
"Intermediairs kunnen screenen en aanvragen in behandeling nemen. Zo kunnen ze onderzoek doen naar buitenlandse organisaties en overleggen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding of zo'n organisatie op een zwarte lijst staat of niet, al met al of de aanvraag bonafide is. Daarmee komen we verder dan een verbod op alle buitenlandse financieringen", aldus Saïd Bouharou van de RMMN.
Volgens de raad kunnen moskeebestuurders nu niet inschatten of het geld uit het buitenland zuiver is. Ze noemt het een probleem dat alle moskeeën raakt en hoopt dat er een goede oplossing uit het overleg komt.

"Intermediairs kunnen moskeeën screenen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.