RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Relschoppers gefilmd, extra beveiliging op kermis

1/3
AMERSFOORT - De relschoppers op de kermis in Amersfoort zijn gefilmd door agenten met bodycams. De beelden worden nagekeken om nog meer jongeren aan te kunnen houden. Drie Amersfoorters van 16 en 18 jaar zitten al vast.

Burgemeester Bolsius wil de relschoppers zo snel mogelijk spreken. "Ze moeten zich normaal gedragen", zegt hij tegen RTV Utrecht. De gemeente gaat omwonenden per brief informeren over de gebeurtenissen op het Eemplein.

Een groep jongeren gedroeg zich woensdagavond zeer vervelend en gooide vuurwerk tussen bezoekers. Ze zochten de confrontatie met de politie en gooiden met vuurwerk en stenen. Ook vernielden de jongens ramen van woningen. Een van hen werd aangehouden omdat hij met een nepvuurwapen zwaaide.


EXTRA BEVEILIGING

De kermis staat nog tot en met zondag op het Eemplein. In samenspraak met de gemeente en de kermisexploitanten zijn voor de komende dagen maatregelen getroffen. Zo worden er hekken om het kermisterrein geplaatst, zodat er meer overzicht is op de mensen die op het kermisterrein zijn, komt er meer verlichting en zet de organisatie van de kermis extra beveiliging in.

"We willen de veiligheid van onze bezoekers waarborgen", zegt Atze Lubach van de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders. "Vanaf vandaag zijn er vier extra beveiligers. Dit is afgestemd met de politie en gemeente."


OPTREDEN POLITIE

Een aantal jongeren vindt dat de agenten woensdagavond te veel geweld hebben gebruikt. "Iemand trok een nepgun. Hij had die waarschijnlijk gewonnen op de kermis. De politie werd toen boos en pakte de jongen hardhandig aan. Die jongen werd gewoon geslagen en dat respecteren wij hier niet".

Burgemeester Bolsius zegt dat de politie goed heeft gehandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht