Utrechtse verpleeghuizen blijven op zwarte lijst

PROVINCIE UTRECHT - Van de elf zorginstellingen die deze zomer op een zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg voorkwamen, staan er nog vijf op de nieuwe lijst die maandag gepubliceerd wordt. Onder de probleemgevallen zijn het Utrechtse Careyn, Beweging 3.0 in Amersfoort en Stichting Antroz in Zeist.
Dat concludeert het blad Zorgvisie na een rondgang langs alle betrokken verpleeghuizen. De drie organisaties hebben tegen Zorgvisie bevestigd dat ze nog op de lijst staan. Beweging 3.0 tekent daarbij aan dat er wel verbeteringen zijn doorgevoerd, maar dat er nog wel wat tijd overheen gaat voordat de benodigde cultuuromslag helemaal is bewerkstelligd. Bij het met Warande gefuseerde Antroz wordt een extra bestuurder aangesteld.
In juli kwam de IGZ met een lijst van instellingen die slecht functioneren. De Utrechtse organisaties reageerden verbaasd op de klachten.
Naast de drie zorgorganisaties uit de provincie Utrecht staan ook Humanitas en Laurens, beide uit Rotterdam, op de zwarte lijst. Zes andere verpleeghuizen hebben gingen naar en minder urgente categorie, of zijn zelfs helemaal van de lijst afgevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.