Rechter: extra onderzoek naar Van U. niet nodig

BILTHOVEN - Er is volgens de rechter voldoende onderzoek gedaan naar Bart van U, de moordenaar van Els Borst. Het OM wilde dat hij nogmaals bekeken zou worden in het Pieter Baan Centrum, maar daar gaat het Hof niet in mee.
Eerder dit jaar werd Van U. veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de moorden op Borst (2014) en zijn zus Loïs (2015). De Rotterdammer kreeg geen celstraf omdat hij ontoerekeningsvatbaar zou zijn.
Het OM was het daarmee oneens en ging in hoger beroep. Omdat de extra onderzoeken niet zijn toegewezen gaat de inhoudelijke behandeling van de zaak in hoger beroep half februari van start, twittert verslaggever Mark van der Wel vanuit de rechtbank. Die duurt drie dagen. Daarna komt het OM met een nieuwe strafeis.
Els Borst en de Rotterdamse Loïs werden met tientallen messteken om het leven gebracht. Bart van U. heeft beide misdaden bekend.

STOORNIS

Volgens de rechter lijdt Van U. aan een psychische stoornis. Hij lijkt in een parallelle wereld te leven, aldus de rechter. Van U. zei dat God hem opdracht had gegeven om Els Borst te doden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.