Bestuursvoorzitter Careyn stapt op

UTRECHT - De aanhoudende problemen bij de Utrechtse zorginstelling Careyn kosten bestuursvoorzsitter Rob van Dam de kop. Van Dam stapt per 1 november op.
Aanleiding is het nieuws dat Careyn opnieuw op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg staat met uitbaters van verpleeghuizen die hun zaakjes niet op orde hebben. Van Dam erkent dat het bij Careyn ondanks eerdere waarschuwingen nog niet op rolletjes loopt, wat betreft de personele bezetting en de kwaliteit van de zorg.
Careyn benadrukt dat de keuze om te vertrekken door Van Dam zelf is genomen. De organisatie vertrouwt erop dat het wel goed komt met de kwaliteitsverbetering, maar zegt dat er meer tijd nodig is. De zaak wordt bemoeilijkt doordat er weinig gekwalificeerd personeel op de markt is, zegt Careyn
Er is een tijdelijke opvolger gevonden in de persoon van Harry Luik, voormalig bestuursvoorzitter van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder.

BEWEGING 3.0 EN WARANDE

Twee andere organisaties in de provincie, Beweging 3.0 in Amersfoort en Antroz/De Warande in Zeist, zijn er evenmin in geslaagd om van de zwarte lijst af te komen. Dat lukte zes andere Nederlandse instellingen die in juli een waarschuwing kregen wel.

Careyn-woordvoerder: Van Dam vindt dat hij de lastige opgaven niet meer kan uitvoeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.