Legohuizen bouwen voor Haïti

MAARSSEN - Mensen in rampgebieden helpen aan een goed huis, gemaakt van puin. Met dat idee in gedachten ontwikkelde ondernemer Gerard Steijn samen met het bedrijf Qumey Metaal in Maarssen De Mobiele Fabriek.
Van puin, vermengd met een beetje cement, worden in mallen grote lego bouwstenen gemaakt van 20 kilo. Daarmee is het eenvoudig om huizen in elkaar te zetten. Doordat de machines die nodig zijn in één container passen, kunnen deze makkelijk vervoerd worden. Vervolgens kan in rampgebieden De Mobiele Fabriek weer worden opgebouwd.

AARDBEVING

Eind van dit jaar gaat Gerard met de Mobiele Fabriek naar Haiti. Daar gaat hij samen met 23 gezinnen bouwen aan hun woningen. De lokale bevolking leert het proces en daarmee verdienen ze ook geld. Met dat geld betalen ze dan weer hun huis. Door de legostructuur zijn de woningen bestand tegen aardbevingen.
Gerard Steijn is trots dat zijn ideeën nu tot uitvoering worden gebracht: "Als wij nou met dit systeem in de toekomst aardbevingbestendige woningen kunnen bouwen waardoor de armsten van de armsten van de armsten niet omkomen, dan hebben we een heel mooi proces op gang gezet."
In 2017 moeten de eerste mensen in Haïti in de huizen wonen.

Legohuizen bouwen voor Haiti

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.