Bestuurscrisis Veenendaal, wethouders dienen ontslag in

VEENENDAAL - Het college van Veenendaal is opgestapt. De wethouders hebben donderdagavond laat hun ontslag aangeboden aan de gemeenteraad.
De Gelderlander schrijft dat de vertrouwensbreuk met wethouder Frits Beckerman aanleiding is voor de bestuurscrisis. Vier wethouders zagen door de afwijkende bestuursstijl van Beckerman geen werkbare situatie meer en daarna bood ook Beckerman zelf zijn ontslag aan.
De gemeenteraad sprak donderdagavond over de situatie die ontstond toen de vier bestuurders ProVeenendaal-wethouder Beckerman uit het college hadden gezet. Beckerman zou volgens hen meer manager dan bestuurder zijn en te weinig oog hebben gehad voor het algemeen belang. Ook waren ze bezorgd over dossiers die Beckerman onder zijn hoede had. ProVeenendaal wilde Beckerman echter niet inwisselen voor een andere wethouder.
De wethouders blijven formeel nog dertig dagen aan. Daarna neemt burgemeester Wouter Kolff de collegetaken waar. De politieke partijen in Veenendaal zoeken intussen naar mogelijkheden om een nieuwe coalitie te vormen.

SGP-fractievoorzitter Dick Both over de politieke situatie in Veenendaal
Burgemeester Kolff in de raadszaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.