RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Familie vermoorde Nadia van de Ven vecht nog voor smartengeld

UTRECHT -

Veertien jaar na de dood van de Utrechtse studente Nadia van de Ven zijn nabestaanden nog altijd aan het procederen voor smartengeld. De rechter sprak jaren geleden uit dat de familieleden van het slachtoffer recht hebben op een schadevergoeding, maar die hebben nog altijd niets ontvangen.

De familie hoopt dat met een nieuwe rechtszitting de zaak eindelijk wordt geregeld. "We zijn al zo lang aan het procederen, dat we de moed al diverse keren hebben verloren", zegt Minke van de Ven (72), de moeder van de vermoorde Nadia, tegen RTV Utrecht.


PISTOOLMITRAILLEUR

De Utrechtse studente werd in oktober 2002 omgebracht in haar studentenkamer aan de Weerdsingel. Pascal F., de huisbaas van de studente, schoot haar na een ruzie met een gestolen pistoolmitrailleur van dichtbij door het hoofd. Nadia was op slag dood. De dader werd in hoger beroep tot twintig jaar cel met tbs veroordeeld, maar bleef iedere betrokkenheid ontkennen.

Een paar jaar na de dood van Nadia besloot de familie een eis tot smartengeld in te dienen. Het was de eerste keer dat de rechter een dergelijke eis toewees. "Deze zaak heeft voor veel mensen de weg gebaand", zegt Lucinda van de Ven, Nadia's zus. "Maar ons heeft het nog niet veel gebracht".


ADVOCAAT AANSPRAKELIJK

Ondanks de uitspraak van de rechter kwam het geld nooit. De advocaat van de nabestaanden maakte een kritieke fout, waardoor de dader het geld niet meteen hoefde te betalen. Lucinda en haar moeder besloten uiteindelijk om die advocaat aansprakelijk te stellen. De rechter had immers al uitgesproken dat de nabestaanden recht hadden op smartengeld.

Ze namen de bekende letselschade-advocaat John Beer in de arm. "Ik hoop dat met de rechtszaak die we aan het voeren zijn, de zaken eindelijk geregeld kunnen worden", zegt Beer. "Maar het blijft een zaak van lange adem".

FINANCIňLE SITUATIE
Tijdens de zitting van vandaag worden getuigen gehoord over de financiŽle situatie van de dader en zijn ouders. Pascal F. zou mede-eigenaar zijn geweest van het grote woonhuis aan de Weerdsingel en zijn ouders hebben mogelijk geld weggesluisd. Het kan nog tot begin volgend jaar duren voor een uitspraak in de zaak volgt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -