Gemeente Houten: proef met kliko geslaagd

HOUTEN - De proef met PMD-kliko's in Houten is geslaagd. Dat zegt de gemeente na onderzoek in de wijk die de extra afvalbakken al gebruikt. Andere inwoners van Houten hebben juist een petitie gestart tegen de extra container voor plastic, metaal en drinkpakken.
Onder de proefpersonen heeft 84% aangegeven de afvalbak te willen houden, zegt de gemeente. Toch staat de teller voor de petitie tegen de extra kliko inmiddels op ruim 800 handtekeningen.

RUIMTE

Houtenaren zijn vooral boos omdat de kliko nog meer ruimte inneemt, zoals in de achtertuin van Peter de Water. "Ik word geen afvalscheidingsstation voor de gemeente. Het gaat me niet om het scheiden, maar om het volume dat in je tuin komt. Al die kliko's voor de huizen. Het is geen mooi gezicht."
De ondertekenaars van de petitie willen graag een alternatief; bijvoorbeeld het inzamelen van het restafval in ondergrondse containers.

PROEF

De kliko's zijn nu nog een proef, maar die proef krijgt mogelijk vervolg. De gemeente benadrukt dat het besluit nog niet is genomen. Mocht het zover komen, dan zijn inwoners altijd vrij om de zakken te gebruiken, in plaats van de container.
Eerder gingen inwoners van Woerden al in verzet tegen een tuin vol lelijke kliko's.

Houten wil geen extra kliko

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.