RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren treiteren ouderen Nieuwegein

1/2
NIEUWEGEIN -

Ouderen op de Paukenlaan in Nieuwegein worden al jaren geterroriseerd door een groep scholieren. De jongeren lopen langs de woningen en trappen tegen deuren en ramen.

Volgens een bewoner gebeurt het elke dag rond 15.00 uur, na schooltijd. Hij zegt dat het gaat om scholieren die dan op weg zijn naar de tram naar Kanaleneiland. De bewoners zijn het zat, zegt buurtbewoner Johan Hendriks.

"We hebben vaak de gemeente vaak aangesproken, en zij sturen vervolgens wijkagenten deze kant op. Dit gaat dan een tijdje goed, maar als zij weer weg zijn, beginnen de problemen opnieuw."

Er zitten twee scholen in de buurt: Het ROC aan de Harmonielaan en het Anna van Rijncollege. Die laatste school zegt de jongeren hard aan te pakken als ze zich schuldig maken aan de treiterijen.

"Als wij merken dat het gebeurt en we hebben bewijs, dan pakken wij de leerling direct aan. Wij tolereren dit gedrag niet, en praten dit nooit goed. Wij leren leerlingen om respect te hebben voor ouderen", aldus directrice Ellie Dumond van het Anna van Rijn College.

De gemeente Nieuwegein kon vrijdag nog niet reageren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -