Jongeren op Amersfoortse kermis gooien vuurwerk naar ambulance

De ambulance was aanwezig om een meisje te helpen.
De ambulance was aanwezig om een meisje te helpen. © Keistadnieuws
AMERSFOORT - Voor de derde avond op rij was het onrustig op de kermis in Amersfoort. Jongeren gooiden er vrijdagavond namelijk vuurwerk in de richting van een ambulance. De hulpverleners waren op het Eemplein aanwezig, omdat er een meisje onwel was geworden.
Een jongen, die iets verderop op de kermis was, liep mogelijk gehoorschade op door zwaar vuurwerk dat werd afgestoken. Hij is, net zoals het meisje, voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

CONFRONTATIE

Er doen zich de hele week al ongeregeldheden voor op de kermis. Zo gedroeg een groep jongeren zich
zeer vervelend en de tieners gooiden vuurwerk tussen de bezoekers. De verdachten zochten bovendien de confrontatie met de politie en vernielden ramen van woningen.
De relschoppers werden gefilmd door agenten met bodycams en inmiddels zijn er vier tieners aangehouden. De politie verwacht nog meer verdachten te kunnen oppakken.
Ook donderdagavond was het onrustig en was er veel politie op de been. Volgens verslaggever Rik Dogger was dat vrijdag weer het geval en leek het alsof er nog meer agenten aanwezig waren dan op de avond ervoor.

LIENDERTSEWEG

In de buurt van de Liendertseweg zou zich vrijdagavond ook een vuurwerkincident hebben voorgedaan. Een vrouw moest daar uitwijken, omdat er vuurwerk naar haar werd gegooid. Ze kwam daarbij ten val.
De kermis staat nog tot en met zondag op het plein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.