Rustige avond kermis Amersfoort

AMERSFOORT - Het is zaterdagavond, op een enkele vuurwerkknal na, rustig gebleven op de kermis in Amersfoort.
Vanwege de rellen van afgelopen week was er extra politie op de been, zichtbaar en onzichtbaar. Ook stond een bus van de ME paraat.
De kermisexploitanten hadden al beveiliging ingehuurd en in samenspraak met gemeenten zijn er ook hekken geplaatst.
Burgemeester Bolsius zei zaterdag in gesprek met RTV Utrecht dat hij er alles aan doet om nieuwe kermisrellen te voorkomen. Sinds de opening op woensdag waren er elke avond wel incidenten op het Eemplein.
Jongeren gooiden met stenen en vuurwerk en zochten de confrontatie met de politie. Tot nu toe zijn er zeven verdachten aangehouden.
"We hebben de groep in beeld en we hebben ook de nodige verdachten aangehouden. Zaterdagochtend pakten we er weer drie op. Maar we wonen in een rechtsstaat en we hebben bewijs nodig", zegt de burgemeester.

OUDERS

Bolsius heeft ook contact gehad met het thuisfront van een aantal raddraaiers. "We zijn bij de mensen thuis geweest en hebben ook ouders bezocht."
Ondanks arrestaties eerder deze week, was het dus vrijdagavond opnieuw onrustig.
Toch hebben de gemeente en de politie de relschoppers in het vizier, zegt Bolsius. "We hebben te maken met tientallen jongeren die denken zich zo te kunnen gedragen. We zitten er bovenop en hebben de afgelopen dagen maatregelen genomen. En we hebben ook vandaag weer extra maatregelen genomen." Bolsius wil niet vertellen hoe die eruit zien.

PREMIER RUTTE

Premier Rutte liet zich tijdens een campagnebezoek aan Amersfoort ook nog uit over de kwestie. Hij wil dat mensen feest kunnen vieren op het Eemplein en dat dat niet verpest wordt door de jongeren. Hij zei ook dat de inwoners achter de politie moeten gaan staan als ze handhavend optreden.

Burgemeester Bolsius in gesprek met verslaggever Marco Geijtenbeek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.