Roep om vertrek wethouder Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - De zes oppositiepartijen in de gemeente Stichtse Vecht zeggen het vertrouwen op in wethouder Vital van der Horst van Streekbelangen.
De fracties verwijten hem dat hij onvoldoende en onvolledig communiceert. Ook heeft hij volgens de oppositiepartijen te weinig grip op zijn dossiers en heeft hij hiermee het vertrouwen in het openbaar bestuur geschaad.
Lokaal Liberaal stelt dat Van der Horst inwoners heeft geschoffeerd bij een recente kwestie over grondzaken. Ook vindt de partij dat de wethouder niet goed handelt in het dossier rond de ontwikkeling van Daalseweide.
"Maar eigenlijk is deze motie van wantrouwen voor zijn hele oeuvre. Wethouder Van der Horst heeft geen interesse in het dorp, de inwoners en zijn dossiers", zegt fractievoorzitter Frank van Liempdt van Lokaal Liberaal. "
De motie van wantrouwen die op dinsdag 8 november wordt ingediend heeft de steun van Lokaal Liberaal, CDA, PvdA, Stichtse Vecht Beweegt, Maarssen 2000 en Het Vechtse Verbond. De fracties hebben samen vijftien zetels en vormen geen meerderheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.