Drie aanhoudingen op kermis Amersfoort

AMERSFOORT - De politie heeft op de kermis in Amersfoort zaterdagavond drie jongeren aangehouden. Vanwege de rellen van afgelopen week was er extra politie op de been.
Volgens de politie kon "een dreigende verstoring van de openbare orde in de kiem worden gesmoord door het aanspreken van personen op gedrag en het aanhouden van verdachten".

AANHOUDINGEN

Een 14-jarige Amersfoorter werd aangehouden voor opruiing. Agenten zagen dat de verdachte zijn vrienden aanzette tot geweld richting een passerende vrouw.
Een 16-jarige Amersfoorter werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een andere 14-jarige Amersfoorter gedroeg zich hinderlijk. Bij het aanpreken kon hij zijn identiteitsbewijs niet tonen en werd daarop aangehouden voor controle op het bureau. De ouders van de jongeren zijn in kennis gesteld van de aanhoudingen.
Verder is het zaterdagavond redelijk rustig gebleven op de kermis op het Eemplein. Sinds de opening op woensdag waren er elke avond wel incidenten.
Burgemeester Bolsius zei zaterdag in gesprek met RTV Utrecht dat hij er alles aan doet om nieuwe kermisrellen te voorkomen. In totaal zijn nu tien verdachten aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.