Mobiel bereik in provincie Utrecht schiet tekort

PROVINCIE UTRECHT - De dekking voor mobiele telefonie in de provincie schiet Utrecht nog geregeld tekort. Uit een enquête van RTV Utrecht en de NOS blijkt dat 42 procent van een kleine 700 respondenten in de regio problemen ondervindt met het bereik van hun mobiele telefoon of smartphone.
Het onderzoek is een samenwerking door alle regionale omroepen en de NOS, waar in totaal 23.000 mensen op reageerden. Landelijk gezien hoeven de Utrechters niet te klagen. Gemiddeld geven de respondenten het bereik een 6,8. Daarmee laat Utrecht alleen Zuid-Holland boven zich.

PROBLEMEN

De problemen spelen zich vooral af in afgelegen gebieden, beboste omgeving en goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen, zo bevestigen geraadpleegde providers. Hierdoor worden signalen verstoord of reiken deze niet ver genoeg om een goede verbinding tot stand te brengen.
De deelnemers lossen dit op door naar buiten te lopen. Ook proberen ze via internet te bellen of de vaste telefoon te gebruiken.

PROVIDERS

Zo'n 60 procent van de mensen legt de klachten neer bij hun huidige provider. Deze geven vaak een oorzaak van het probleem, maar bieden niet altijd een oplossing. Vaak wordt er aangeboden om gratis over te stappen naar een andere provider waar het bereik beter is.
De enquete maakt deel uit van een landelijk onderzoek onder regionale omroepen. In de provincie Drenthe zijn de inwoners het minst tevreden over hun bereik met de mobiele telefoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.