Dubbelzinnig commentaar moet jongeren van spoor houden

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail is opnieuw met een campagne begonnen om veilig oversteken bij spoorwegovergangen te promoten. Het aantal ongelukken op overwegen daalt, maar volgens ProRail gebeurt het te vaak dat mensen nog even snel het spoor oversteken terwijl de rode lampen branden en de bellen rinkelen.
De campagne Doe 't veilig is vooral gericht op jongeren. Die zijn volgens de spoorbeheerder in Utrecht vaak afgeleid in het verkeer door koptelefoontjes en social media. In radiospots en via media als Facebook en YouTube worden de jongeren met dubbelzinnige grappen aangespoord geen gevaarlijke capriolen uit te halen.
ProRail zet komiek Jandino Asporaat weer in om de boodschap kracht bij te zetten. Zo geeft de cabaretier dubbelzinnig commentaar bij bewakingsbeelden waarop te zien is hoe mensen met gevaar voor eigen leven een gesloten overweg over te steken. Ook heeft hij een serie radiospotjes ingesproken.
In 2016 vonden tot nog toe twintig ongelukken plaats op overgangen. Vier mensen verloren daarbij het leven, een persoon raakte zwaargewond. Over heel 2015 vonden 33 ongelukken plaats, met dertien doden tot gevolg.

Radio M Utrecht bij de start van de overwegcampagne - 7.45 uur
Radio M Utrecht bij de start van de overwegcampagne - 8.40 uur
Dubbelzinnig commentaar moet jongeren van spoor houden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.