De Bilt wil betrokken boegbeeld

DE BILT - De gemeente De Bilt zoekt een betrokken, krachtige en visionaire burgemeester, die kan fungeren als boegbeeld. Dat valt te lezen in de profielschets die maandag is gepubliceerd.
De nieuwe burgemeester moet "gepassioneerd zijn over de eigenheid" van De Bilt, en in de gemeentepolitiek de discussie aanmoedigen, maar het debat strak leiden. Het mag zowel een man als een vrouw zijn, benadrukt de gemeente.
De profielschets is tot stand gekomen middels een enquête onder raadsleden. Die vinden het vooral van belang dat de nieuwe burgemeester goed kan netwerken. "Aanjagende kwaliteiten", zoals wilskracht en voortvarendheid komen daarna op het prioriteitenlijstje, gevolgd door vaardigheden om verbindend op te treden.

BETROKKEN

Ook de inwoners van de gemeente is gevraagd wat voor type zij het liefst de burgemeestersketting zien dragen. Zij gaven in een enquête aan dat ze een
burgemeester willen. Het moet iemand zijn die recht door zee gaat en boven de mensen staat.
De vorige Biltse burgemeester Arjen Gerritsen vertrok vorige maand na negen jaar naar Almelo. Als waarnemend burgemeester fungeert sindsdien Bas Verkerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.